perjantai 10. helmikuuta 2012

Opinnäytetyö on valmis

Tänään perjantaina 10.2. on opinnäytetyön sovittu palautuspäivä. Työ on pysynyt aikataulussa erittäin hyvin, oikeastaan paljon paremmin, kuin olisi voinut marraskuussa kuvitellakaan.

Aloitin opinnäytetyön tekemisen maanantaina 14.11.2011. Työ aikataulutettiin siis noin kolmen kuukauden ajalle. Kyseessähän on koulun kannalta 15 opintopisteen kokonaisuus, joka vastaa paperilla noin 2,5kk työmäärää. Jätin aikatauluun tarkoituksella pari viikkoa "löysiä", koska välissä oli joulu ja uusi vuosi. Halusin pelata myös varman päälle mahdollisten sairastumisten tai muiden viivästymisten suhteen, mikä oli jälkikäteen ajateltuna hyvä päätös :)

Työ eteni alusta lähtien oikein mallikkaasti, ja sainkin ensimmäisten viikkojen aikana kerättyä jo varsin paljon lähdemateriaalia. Oikeastaan yllätyin, miten paljon tieto- ja viestintäteknologiaan liittyviä hankkeita on tehty tai tekeillä. Aihe on selvästikin kuuma peruna Suomessa – niin kuin varmasti useissa muissakin maissa. Yllätyin myös siitä, että vaikka tietyn porukan tahtoa ja erilaisten – varsin ansiokkaidenkin – hankkeiden loppuraportteja löytyy pilvin pimein, niin käytännön toimet ovat vielä kovin vähäisiä. Tämä on toki kärjistys, mutta TVT:an liittyvät pedagogiset mallit hakevat vielä selvästikin muotoaan ja selkeitä käytännön malleja tunnutaan kaipaavan kuumeisesti.

Aikataulullisesti "vaarallisin" vaihe, eli kyselyselvitys ja haastattelut, sujui myös hyvin. Ajassa mentiin tässä osiossa teoriassa pari viikkoa yli tavoitellun, mutta se ei oikeastaan vaikuttanut lopputulokseen.

Sovelluskehitysvaihe sujui myös jopa yli odotusten. Kolmen viikon aikana kehitetty virtuaalisten kollaasien yhteistoiminnalliseen tekemiseen tarkoitettu Pahvi-sovellus on saanut varsin positiivisen vastaanoton ja siitä toivotaankin nyt mahdollisimman paljon palautetta. Demosivusto löytyy osoitteesta http://pahvidemo.opinsys.fi, jossa Pahvi on kaikkien vapaasti käytettävissä kevään 2012 ajan.


Kiitos
(by hellojenuine CC BY-NC-ND 2.0)
Sitten kysymys tulevaisuudesta: miten blogia kannattaisi kehittää jatkossa? Toisaaltahan blogin tarkoitus oli alusta lähtien olla osa opinnäytetyötä, joka on nyt valmis, joten kenties kirjoittelu tänne päättyy tähän. Mitä ajatuksia muilla herää tähän liittyen?

Joka tapauksessa, suuri kiitos kaikille työssä mukana olleille, kommentoineille, seuranneille, testanneille, kyselyyn vastanneille, haastateluille ja somessa tekstejä jakaneille ihmisille.

Ja ettei oleellisin unohtuisi: opinnäytetyön tänään palautettu (vielä tarkistamaton) versio löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti