tiistai 7. helmikuuta 2012

Sovelluskehitystä: Pahvin kolmas kehitysviikko

Parin viikon kehittämisen, yhden tulikokeen tulosten ja Educa-messujen palautteen pohjalta Pahvin kehitystä päätettiin jatkaa vielä kolmas viikko.

Pahviin kehitettiin muutamia uusia ominaisuuksia, joista suurimpana muutoksena aiempaan on Pahvin muokkaus- ja esitysmoodin eriyttäminen. Lisäksi selainten välinen synkronointi on nyt käytössä.

Pahvin etusivu
Pahvilla on nyt erillinen – selkeä – etusivu, jossa Pahville voi antaa haluamansa nimen. Lisäksi etusivulla kysytään sähköpostiosoitetta, jonne lähetetään autentikointilinkki, jotta muokkausmoodiin on helppo löytää myös jälkikäteen. Halutessaan voi valita "I want to receive Pahvi updates via email"-täpän aktiiviseksi, mikäli haluaa saada jatkossa ilmoituksia sähköpostiinsa Pahviin liittyen.


Pahvin tervetulotekstilaatikko,
jossa linkit muokkaus- ja esityssivullePahvia pääsee tästä lähtien muokkaamaan siis vain autentikoinnin kautta. Tällä tavoin kukaan ei pääse muokkaamaan Pahvia ilman kyseistä autentikointiavainta sisältävää linkkiä.  Esitysmoodi-sivulle on myös oma linkki, jonne kaikki pääsevät ilman erillistä autentikointia, mutta eivät luonnollisesti pääse käsiksi muokkausmoodiin.Samaa Pahvia on nyt mahdollista muokata yhteistoiminnallisesti muiden kanssa eri laitteilta. Muutokset näkyvät kaikille reaaliaikaisesti. Elementit eivät tosin mene vielä millään tapaa "lukkoon", jos joku on muokkaamassa esimerkiksi tekstilaatikkoa. Tämä voi johtaa siihen, että kaksi henkilöä muokkaa samaa tekstiä yhtä aikaa ja jälkimmäisen muokkaus kumoaa aina edellisen muokkauksen. Se on siis hyvä pitää mielessä työskennellessä yhdessä muiden kanssa :)

Kuvan raahaaminen työpöydältä Pahvin muokkausalueelle
Pahviiin on nyt myös helpompi lisätä kuvia. Se onnistuu suoran linkittämisen lisäksi myös raahaamalla tai valitsemalla kuvatiedosto omalta koneelta.

Muuten Pahviin on tehty lähinnä pienempiä käyttöliittymällisiä muutoksia ja joitain pikkubugeja on korjattu.

Pahvidemo on vapaasti käytettävissä kevätlukukauden ajan osoitteessa http://pahvidemo.opinsys.fi. Sovellus lähdekoodeineen (GNU) taas on saatavilla GitHubista: https://github.com/opinsys/pahvi

Muistetaanhan myös, että tämä on vasta varsin varhainen sovelluksen prototyyppi :) Kaikki palaute on erittäin tärkeää ja tervetullutta! Sitä voi antaa joko tänne blogiin tai lähettämällä sähköpostia suoraan Opinsysin kehitystiimille dev [AT] opinsys . fi

Opinsysin oma blogipostaus Pahvin uuden version julkaisemisesta löytyy täältä: http://www.opinsys.fi/pahvi-virtuaalinen-kollaasi

Lopuksi vielä muutama sana itse opinnäytetyöstä:
Meneillään on työskentelyn viimeinen viikko. Opinnäytetyö on tarkoitus palauttaa viimeistään perjantaina 10.2. Kirjoitusprosessi on oikein hyvässä vaiheessa ja jäljellä on enää lähinnä tekstin hiomista. Kirjoitan blogauksen vielä, kun olen palauttanut työn tarkistettavaksi ja annan linkin lopulliseen opinnäytetyöhön.

Suuri kiitos jo tässä vaiheessa kaikille mukana olleille. Tämä on ollut erittäin mieluisa prosessi, ja toivon että opinnäytetöitä, graduja sekä muita lopputöitä tehtäisiin tulevaisuudessa entistä enemmän avoimesti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti