perjantai 27. tammikuuta 2012

Pahvi pääsi testiin

Kahden viikon kehityssprintti alkaa olla lopuillaan. Kehitystahti on ollut erittäin hyvä.

Eilen pääsimme Pahvin kanssa jo ensimmäiseen tulikokeeseen, kun sitä testasi yksi yläkoulun oppilasryhmä maantiedon ryhmätyössä. Ohjeistusta Pahvin käyttöön ei juurikaan annettu ja oppilaat aloittivat vain käyttämään sovellusta opettajan ohjeistuksen jälkeen. Muutaman yritys-erehdys-ketjun jälkeen käyttö sujui oppilailta leikiten, vaikuttavaa :)

Emme valitettavasti saaneet selainten välistä synkronointia vielä niin vakaaksi, että samaa Pahvia olisi voinut muokata usealta koneelta samanaikaisesti, mutta muuten Pahvi toimi varsin hyvin. Palautekin oli pääosin positiivista ja rakentavaa. Tässä muutamia poimintoja:

  • "Idea oli hyvää, se toimi ihan hyvin, mutta olisi parempi jos useampi voisi muokata sitä samaan aikaan."
  • "Pahvi näytti kivalta, ja zoomaus oli hauska, mutta se pätki aika paljon ja oli vähän monimutkainen. Olisi ollut kiva jos olisi voinut muuttaa fontin väriä, kokoa ja tyyliä helposti. Oli aika vähän tilaa."
  • "pahvi oli helppokäyttöinen, mutta se vaati totuttelua."
  • "Se oli aluksi hieman monimutkainen, mutta sitten sitten sitä jo osasi käyttää."
  • "ohjelma oli helppokäyttöinen ja moderni. Valokuvien siirtäminen oli kylläkin vaikeaa. Muita vikoja en huomannut. Voisin käyttää myöhemminkin."
  • "Pahvissa oli oikein hauska idea, joka oli hyvin toteutettu; pahviin mahtui paljon tekstiä ja myös monia kuvia. Oli myös mukavaa, kun kuvia ja tekstejä sai sommiteltua monipuolisesti käännellen ja väännellen. Teksti myös pysyy nettiosoitteessa eikä tarvinnut erikseen tallennella. Käytössäkään ei ilmennyt ongelmia."


Oppilaat saivat antaa Pahville myös arvosanan 1-5 -tähteä, keskiarvoksi tuli 3,6! Ei paha vajaan kahden viikon ikäiseltä prototyypiltä :)

Palautteessa kysyttiin myös, mitä muita ominaisuuksia Pahviin haluttaisiin. Eniten esiin tuli värivalintojen lisääminen, fontin koon muuttaminen ja kuvien lisäämisen helpottaminen. Näihin asioihin tullaankin varmasti kiinnittämään huomiota jatkokehityksessä.

Tästä on siis varmasti hyvä jatkaa kehitystä. Uusimmassa versiossa synkronointikin alkaa olemaan jo kohdillaan ja usealta koneelta samanaikainen muokkaaminen pitäisi onnistua. Bugejakin vielä varmasti löytyy, parhaiten Pahvi toimii uusimilla Webkit- ja Firefox-selaimilla. Tableteilla Pahvia ei voi vielä käyttää, paitsi esitysmoodissa.

Muistin virkistykseksi vielä Pahvin demosivuston osoite: http://pahvidemo.opinsys.fi. Myös omia "huoneita" tai "pahveja" on nyt mahdollista luoda lisäämällä vain osoitteen perään haluamansa nimi ilman erikoismerkkejä tai ääkkösiä eli esim.  http://pahvidemo.opinsys.fi/minun_pahvi.

Mihin suuntaan kehitystä pitäisi sinun mielestäsi viedä? Entä millaisia käyttötarkoituksia näkisit Pahvin kaltaiselle sovellukselle? Kaikki palaute on erittäin tervetullutta.

Tänään suuntaan vielä Educa-messuille, joita odotan ihan mielenkiinnolla. Sitten alkaakin opinnäytetyön kaksi viimeistä viikkoa, joiden aikana työ pitäisi hioa lopulliseen muotoonsa. Vähiin käy, ennen kuin loppuu :)

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti