tiistai 17. tammikuuta 2012

Sovelluskehitystä: Pahvi pystyyn

Viikoilla 3-4 on vuorossa opinnäytetyön sovelluskehitysvaihe. Kuten aiemmin olen maininnut, kehityksen kohteeksi päätyi "Pahvi" - yhteistoiminnallinen mediaesitysten koontisovellus.

Pyrin blogaamaan lyhyesti joka päivän tuloksista tai aina kun mainitsemisen arvoista kehitystä on tapahtunut. Demosivusto on tarkoitus myös aukaista mahdollisimman pian, eli heti kun sovellus on siinä vaiheessa, että sitä on edes jossain määrin järkevää käyttää.

Pahvin kehitys aloitettiin siis eilen varsin mukavalla tohinalla. Kahden viikon sprintin tavoitteena on saada aikaan toimintakelpoinen prototyyppi, jolla voi koota tekstiä ja kuvia sekä julkaista niitä zoomooz.js-kirjaston mahdollistamalla tavalla. Kaikki muu sen päälle on tietysti plussaa.

Luultavasti tärkeimpänä lisänä minimivaatimusten lisäksi voisi pitää sovelluksen reaaliaikaisuutta. Toisin sanoen sitä, että samaa "Pahvia" eri laitteilla muokkaamassa olevat henkilöt näkevät toistensa tekemät muutokset samanaikaisesti. Muita Pahviin pohdittuja ominaisuuksia voi tarkastella GitHubissa, lisäksi siellä voi seurata sovelluksen teknistä kehitystä tai miksipä ei myös osallistua siihen :)

Itse kehitän lähinnä Pahvin ulkoasua ja käytettävyyttä. Esa-Matti ja Jouni taas keskittyvät enemmän taustatekniikkaan ja sen koodaukseen.

Eilisen ja tämän päivän jälkeen sovelluksen ulkoasun pohja on jo ihan hyvällä mallilla. Lisäksi tekstin muokkaaminen, tekstilaatikoiden raahaminen ja poistaminen muokkausalueella sekä niiden syvyystason säätö toimivat. Pahvissa on toiminnassa myös esityksen muokkaus- ja esitystilat.

Tällä hetkellä Pahvi näyttää tältä:
Perusnäkymä, hiiri toisen tekstilaatikon päällä

Esitysmoodi päällä, tekstilaatikon zoomaus aktiivinen

Herättääkö tämän hetkinen ulkoasu ajatuksia tai tuleeko mieleen jotain muuta kommentoitavaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti