perjantai 30. joulukuuta 2011

Sovellusideointia osa 1

Opinnäytetyön tiedonkeruuvaihe alkaa olla lopuillaan ja on aika siirtyä hiljalleen pohtimaan enemmän uusia kehitettäviä sovelluksia ja sovellusten lisäominaisuuksia.

Kerron seuraavaksi lyhyesti eräästä – sinänsä pienestä – lisäominaisuus-ajatuksesta, johon toivon palautetta varsinkin pedagogian näkökulmasta.

Ominaisuus liittyy Opinsysin kehittämään (beta) virtuaaliseen whiteboard-sovellukseen eli Walmaan, johon voi tutustua esim. täällä: http://walmademo.opinsys.fi/bK.

Lisäominaisuudessa on perusajatukseltaan kyse reaaliaikaisesta chatista. Samaan tyyliin, kuin etherpadissa (esim. https://etherpad.opinsys.fi/p/opinnaytetyo-vko52, chat on oikeassa alalaidassa). Lisäajatuksena on kuitenkin, että jos jätät chattiin viestin, se linkittyy Walmassa sen hetkiseen piirokseen.

Kuvitellaan, että Janne kirjoittaa chattiin "muuten kiva, mutta toi sininen kohta ympyrästä vois olla eri värinen". Viesti pysyy chatissä vaikka piirros muuttuisikin välissä, mutta sitä klikkaamalla pääsee näkemään, millainen piirustus on ollut viestinantohetkellä.
Esimerkkikuva Walma-chatista (klikkaa suuremmaksi).
Päivämäärä/kellonaika toimisi linkkinä piirroksen sen hetkiseen versioon.
Jos piirros kuitenkin muuttuu välissä toisenlaiseksi, joku vaikkapa muokkaa piirrosta kotoa käsin, niin chatin viesti ei ole enää ymmärrettävä. Mutta mikäli viestin linkistä pääsee katsomaan viestinantohetkistä piirrosta, tätä ongelmaa ei ole. Tietysti chattia voi käyttää "normaaliinkin" chattailuun.

Mitä ajatuksia tämä pieni lisäominaisuus herättää? Tukeeko se yhteistoiminnallisuutta? Onko se tarpeellinen ajatellen opetuskäyttöä?

Kaikki palaute on erittäin tervetullutta :)

Ensi viikolla blogaan yhtä lyhyeen tapaan seuraavan kehitysidea-viestin.

Riemukasta uutta vuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti